tiistai 29. tammikuuta 2013

PÖLLÖT MYSSY

Villa ja alpakka langasta neulottu 3n pöllön myssy. Tyttäreni oli löytänyt jostain netti sivuilta tällaisia pöllö myssyjä ja pyysi minua tekemään sellaisen. Itse ohjetta en löytänyt mutta kuvan perusteella on aika helppo nähdä miten se on tehty. Periaatteena palmikon teko ohjeiden mukaan siitä pöllö muodostuu.


lauantai 26. tammikuuta 2013

"HARTIA TUUBI"

Rose mohair ja Säde langoista yhdessä neulottu  röyhelö "tuubi" hartioille. Tämä neulos malli oli seipiin blogista löytynyt ja se oli joku "lankakamari.com" alunperin otettu. Minulla on kanssa tämä lankojen "hävitys aika" meneillään. Tämä malli helppo ja yksinkertainen mutta tulos on näyttävä. Se oli alunperin siis tehty röyhelö kauluriksi mutta minä vaan pidensin sitä saadakseni sen hartioille asti.

torstai 24. tammikuuta 2013

SUKKAA TAAS

Sukkia tulee ja sukkia menee. Taas löytyi arkimamman blogista uusi neulemalli sukkiin. Ja eikun tekemään sitten. 

Langat näissä molemmissa sukissa tietenkin 7veljestä. Tässä sinisemmässä on raita 7velj. ja tumma sininen lanka. Mukava tuollainen verkkomainen pinta tulee kun neulotaan helmineuletta ja oikeaa vuoro kerroksin. Ohje on arkimamman blogissa hyvin neuvottu.

lauantai 19. tammikuuta 2013

MYSSY

Kelolangasta myssy. Reunassa pitsineulosta joka on sitten käännetty eli reuna on kaksinkertainen. Helmineuletta muu osa myssyä. Lankaa meni yksi kerä 100g. Vähän ehkä tiukka omaan päähäni mutta lankaa ei ollut enempää joten käytin vain sen kerän. Myssyssä ei ole kavennusta päälaella vedin vain silmukat suppuun.

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

MYSSY JA TUUBI

Neulottu myssy 100% villalangasta. Pitäisi olla lämmin. Seipiin blogista bongasin tuon neulemallin että tulisi vähän erilaista näköä kuin pelkkä oikeaa ja nurjaa.

Tuubi on tehty pompula langasta jota meni yksi kerä tähän. Lanka molemmissa neuleissa on lilaa vaikka ei luulisi.

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

HEIJASTIMIA

Vielä on pimeää ja tarvitaan heijastimia. Tämä heijastin on tehty epäonnistuneesta huovutetusta neuleesta. Mutta kaikki on otettava hyötykäyttöön joten leikkasin siitä tähden muotoisen palan ja kukka ja helmi keskelle koristeeksi. Sitten vielä heijastin nauhaa terälehtiin.

Tämä on  valmis heijastin mutta kun ne on niin tylsän näköisiä ajattelin tuunata vähän sitä. Virkkasin nipsurenkaan ja liimasin sen heijastimen reunaan.


lauantai 12. tammikuuta 2013

VAUVAN TOSSUJA

Löysin Puikkojen polut blogista tämän ohjeen jo Vuodatuksessa ja minun piti tehdä sitten tossuja mutta ohje oli mennytkin menojaan,mutta onnekseni joku muukin oli ohjetta kysellyt ja nyt se on taas tässä blogissa uudelleen  täällä bloggerissa.

Olen nyt kolmet näitä tehnyt jo. Kahdet siniset ja yhdet vaalean punaiset. Yhdet on jo menneet ja kahdet lähtevät ensi viikolla vauvoille lahjoiksi.Kaksi vauvaa jotka ovat vielä äitiensä masuissa tulevat saamaan myös tossut ja minun on tehtävä siis kahdet molempia värejä kun teen niitä nyt jo.

perjantai 11. tammikuuta 2013

OLGA-SUKAT TAAS

Tässä lyhyt vartiset Olga-sukat. Näitä sukkia nyt tuntuu vaan syntyvän lisää(oisko tullut liikaa telkkaria tuijotettua viime aikoina kun silloin ainavoi neuloa sukkia).

Kisukin varmaan halusi sukat kun niin niitä tässä omii ainakin tuon allaan olevan.

tiistai 8. tammikuuta 2013

TÄHTI NEULEPUSERO

Lisää tähtiä näkyy...Samalle tyttärelle meni tämäkin neule. Hanko langasta neulottu perus pusero ja tähti vain koristeena. Melko reilun pituinen. 

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

LAPASET JA PIPO

Tähti aihe jatkuu tässäkin. Tyttäreni on ihastunut tähti kuvioon. Ja äitihän sitten neuloo niitä. Varret on 7velj. langasta ja siksak kuviota alkuun. Kämmen osa on Alpacan ja villan sekotus. Lanka on nimeltään Nepal.

Pipo on Alpacaa ja villaa tähti kuvioineen. Tosi lämpimän oloista lankaa.Tein vähän pienimmillä puikoilla niin tuli tiiviimpää neulosta ettei niin tuulet mene läpi.

perjantai 4. tammikuuta 2013

PATALAPPUJA

Tässä vielä pari tähtipatalappua uuden vuoden alkuun vaikka viime vuonna tehtyjä. Nyt vasta laitan kun menivät joululahjoiksi.

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

OLGA-SUKKIA

Löysin jonkun blogista tarinan Olgasta ja hänen sukistaan.Käspaikassa myös kerrotaan hänestä. Ja ohje myös sukkien tekemiseen on Käspaikassa. Ohje on helppo ja tulee mukavan näköistä kuviota ja saa vaihtelua sukkien näköön. Nämä sukat on aikuisen kokoa ja niissä on pitkät varret, melkein polviin asti.

Nämä sukat on n.2v. jalkaan sopivat ja ylettyvät myös polviin asti. Täytyyhän näiden sukkien tekoa jatkaa kun on alkuun päästy......