tiistai 26. elokuuta 2014

PERHOSIA

Virkkasin muutaman perhosen. Niistä tuli aika suuria joten ajattelin että ne ovat juuri sopivan kokoisia lasin alustoiksi  Ohjeen niihin sain Seipiin blogista jossa oli vinkki videoon perhosten  tekoon.

lauantai 23. elokuuta 2014

4.ja5. HUIVI

Mohair Rose-langasta virkkasin tällaisen huivin joita täällä blogissani on jo kolme.  Helppo ja nopea tehdä. Vinkki ohjeeseen löytyy Arkimamman blogista. N. kaksi kerää menee tähän kokoon eli 100g.

Nalle-langasta virkkasin tämän huivin. Se alkaa tuolta ala-kulmasta ja laajenee työn edetessä. Ohjeen löysin netti-videolta kun laitoin Googleen " corner to corner crochet". 2 kerää tähänkin kokoon eli 200g.

tiistai 19. elokuuta 2014

ISO PUSSUKKA

Virkkuri-kirjasta otetulla ohjeella virkkasin tämän isomman pussukan. Siitä piti tulla läppärille suojus mutta siitä tuli liian pieni sille. No tarvin käsityö pussin joten käyttöön menee tämäkin pussukka.

sunnuntai 17. elokuuta 2014

LAMPPU

Tuunasin vähän kirpparilta ostamaani 3€ maksanutta lamppua. 

Päällystin sen serveteillä vesi-liima-seoksella. Ja lakkasin sen vielä sitten.

Valossa näkyy hyvin minkä muotoisilla palasilla varjostimen peitin.

lauantai 16. elokuuta 2014

"LIINARUUKKU"

Vanha virkattu pöytäliina sai uuden tehtävän ruukkuna. Tein vahvan vesi-liima-seoksen jossa kastelin liinan ja sitten laitoin sen lasipurkin päälle kuivumaan ja samalla muotoutumaan ja tämän näköinen siitä sitten tuli. Eihän siitä täysin kova tullut mutta kyllä se muodossaan pysyy hyvin pystyssä.

perjantai 15. elokuuta 2014

RUUKUT

Vielä ruukkujen tuunausta. Päällystin nämä ruukut karkkipaperilla. Liimasin ne Erikeeperillä ja lakkasin DaCapo ruukun kun sen paperi on aika pehmeää. 

Tässä on kirjan sivuja päällyksenä. Ne liimasin liima-vesi-seoksella. Ja lakkasin pinnan myös tästä. Eli ruukkuja voi siis päällystää näinkin.

torstai 14. elokuuta 2014

RUUKKU "NEITONEN"

Pinterest comin sivuilla on aivan ihania ruukuista tehtyä KIERRÄTYSTÄ.   Tämäkin on sieltä otettu malli tosin vähän omia sovellutuksia laitettu mukaan. Siinä se nököttää ikkunalaudalla kuistilla.

keskiviikko 13. elokuuta 2014

KYNÄPURKKI

Kukkapurkille uusio käyttöä. Siis KIERRÄTYSTÄ. Pyöritin ruukun rasiassa johon laitoin vanhoja kynsilakkoja punaista ja valkoista. Siitä tuli kaunis pinta ruukulle. Sitten virkkasin pyöreän verkon jonka sidoin ruukun päälle. Vinkki on Pinterest comin sivuilta. Kynät ym. tarpeelliset ovat helposti saatavilla siitä.

tiistai 12. elokuuta 2014

3.HUIVI

Lankavaraston vähentäminen jatkuu. Huivi on tehty Rose Mohair ja Säde langoista yhdessä. Vähän paksuhko siitä tuli mutta eihän se talvella haittaa. Tätä mallia on niin mukava tehdä ja kuitenkin siitä tulee ihan näyttävän näköinen. Vinkki tähän on Arkimamman blogista.

maanantai 11. elokuuta 2014

LIIVI

Tein Afrikan kukka-kuvioisen liivin. Löysin ohjeen tähän Kotiruusu blogista jossa on tehty kaunis pikku tytön liivi.Tässä minun liivissä  lanka on Puro Batik. Koko on n. 4-5 vuotiaaalle.

lauantai 9. elokuuta 2014

PUSSUKAT

VIRKKURI-kirjassa on mainioita ohjeita kaikenlaiseen kuvio virkkaamiseen. Nämä pikku pussukat olivat helppoja ja nopeita tehdä.

Nepparit sulkijaksi ja vanha ketju ja muut osat  kierrätys tavaraa. Pussukoihin voi laittaa vaikka avaimet ymv.

perjantai 8. elokuuta 2014

2.MAJAKKA

Tein vielä toisenkin majakan kun ne ovat niin mukavan näköisiä. Tuo lyhty tuo todellisen majakan näön siihen. Ja myös KIERRÄTYS on tässä parhaimmillaan, kun siihen menee monta kukkaruukkua käyttöön. Pinterestin sivuilta vinkki näihin.

torstai 7. elokuuta 2014

MATTO

Virkkasin ontelokuteesta pienen maton. Keskelle tein Afrikantähti kukka kuvion. Muuten vain sitten lisäsin leveyttä kuudessa kohtaa. Koko on n.60cm. Tämäkin kuuluu sarjaan "langan jämät".

keskiviikko 6. elokuuta 2014

HUIVI

Jämälanka huivi. Olen aloittanut todellisen lankojen hävitys kamppanjan eli kaikki lankojen jämät hyötykäyttöön johonkin tuotokseen. Tämän huivin mallin löysin Arkimamman blogista. 

tiistai 5. elokuuta 2014

TÄHTIPUSERO

Alku kesän Kotivinkissä oli ohje tähän neuleeseen. Tyttäreni sen huomasi ja laittoi taas äidin "töihin" eli tekemään sen itselleen.