perjantai 23. elokuuta 2024

"KUKKA"-PEITTO

Iso jämälanka projektini on siinä valmiina!! Virkkasin puuvilla ymv. langoista kuusikulmioita jotka sitten asettelin kukka muotoon ommellessani peittoa kokoon. Vähän vajaaksi peitto jäi mutta toimii se noinkin, mutta en halunnut hankkia lankoja enempää kun sain näinkin hyvin vanhat varastoni loppuun käytettyä. 

 

maanantai 19. elokuuta 2024

KASSI

Ompelin kassin vanhasta sateenvarjosta. Irrrotin kankaan ja metalli osat käytin jo kesän alussa tekemääni virkattuun "päivänvarjoon". Nyt sitten ompelin varjokankaasta reilun kokoisen kassin. 

Kassiin mahtuu mainiosti vaikka esim. tyynyjä, rantaleluja ja alusia jne. Mitään ei heitetä roskiin vaan uusiokäyttöön!!!

 

keskiviikko 14. elokuuta 2024

MALJAKKO

Pientä askartelua välillä. Olin tehnyt tuon "kukan" jo aikaisemmin sen enempää ajattelematta sille käyttö paikkaa. "Kukka" on tehty vanhoista kahvikupeista jotka löysin kirpparin poisto laatikosta. Mutta sitten " lamppu" syttyi että tuohonhan se kuuluu: pullon kylkeen. Siis maalasin sitten pullon ja liimasin kukan siihen. Vielä kiedoin pullon kaulaan nyörin jonka pyörittelin satiini ja juuttilangasta. Ja sitten lego-"kukka" maljakkoon.

 

perjantai 9. elokuuta 2024

PALAPEITTO

Tämä oli äidin ja tyttären yhteinen projekti. Tyttäreni teki palat ja minä sitten viimeistelin peiton valmiiksi. Paloissa on erilaisia  ja eri paksuisia lankoja. Osa langoista jämiä ja purettuja. Paloja 195 kpl. 

Reilun kokoinen peitto.

 

torstai 1. elokuuta 2024

"KELLO-KELLO"

Tein seinäkellon vanhoista kirpparilta ostetuista rannekelloista. Olen joskus vuosia sitten tehnyt pienemmän samanlaisen seinäkellon ja nyt sitten innostuin tekemään tämän isomman kellon. Kellotaulu löytyi varastoistani, maalasin sen ja liimasin kellot paikoilleen. Pikku kellothan eivät käy mutta laitoin niihin "ajan"kohdilleen siis esim. kello 3:ssa on viisarit kello kolmen kohdassa jne. Koneisto paikoilleen ja kello seinälle raksuttamaan.